Установка 1,9TDI вместо 1.6D

Неисправности, проблемы и ремонт двигателей на Т-3 / Т-2

Модераторы: stas, Мановар, кацык, Or4ik

Re: Установка 1,9TDI вместо 1.6D

Сообщение Kobzar » 05 янв 2015, 07:36

Не зовсім згоден. ТДІ буде ТДІ навіть без електроніки. Turbodiesel Direct Injection — турбований дизельний двигун з безпосереднім (прямим) впорскуванням. А на рахунок електроніки, так у мене звичайний AAZ був не слабеньким. При наявності гарного ТНВД та кулера - 1Z буде те що треба. А на рахунок AFN- дуже забагато головняка, щоб його впендюрити. Легше з 1Z зробити AFN.
ПТН ПНХ! Слава Україні!
067 638 04 11 Руслан
Kobzar
Аналітик

Модель и год выпуска машины: VW T3 1980 Мультик, VW T2 1979
Тип двигателя и объем: 1Z 1.9 TDI VW-BUS.org.ua

Сообщение leopolis » 05 янв 2015, 08:45

Тді без електроніки це брєд. Чи можна його назвати тді чи ні - не суть, називайте як хочете. Але не настільки багато додаткової праці (чи додаткових бабок) ця електроніка потребує, щоб від неї відмовлятись. Заінсталювавши "правильний" тді ви отримаєте плюс:
- надійність (електронні компоненти її не знижують а навпаки)
- гнучкісь. ТДІ-тюнінг це така загальносвітова розвага зараз, тді-дрочери стверджують що 50 кс з циліндра це дуже просто.
- діагностику. Велкам в чарівний світ ваг-кому.
- комфорт. Система круїз-контролю "на дальняку" це такий кайф... І тільки три дроти між собою комутувати ВЖЕ ПЕРЕДБАЧЕНИХ на мозгах тді, хоч тумблером хоч вручну, це фантастика.
Бій одлунав. Жовто-сині знамена затріпотіли на станції знов.
leopolis

Модель и год выпуска машины: T3 TDI / Sharan TDI
Тип двигателя и объем: AHU / 1Z

Сообщение Kobzar » 05 янв 2015, 09:29

leopolis писал(а):Тді без електроніки це брєд. Чи можна його назвати тді чи ні - не суть, називайте як хочете. Але не настільки багато додаткової праці (чи додаткових бабок) ця електроніка потребує, щоб від неї відмовлятись. Заінсталювавши "правильний" тді ви отримаєте плюс:
- гнучкісь. ТДІ-тюнінг це така загальносвітова розвага зараз, тді-дрочери стверджують що 50 кс з циліндра це дуже просто.
- комфорт. Система круїз-контролю "на дальняку" це такий кайф... І тільки три дроти між собою комутувати ВЖЕ ПЕРЕДБАЧЕНИХ на мозгах тді, хоч тумблером хоч вручну, це фантастика.

Не зрозумів, де плюси?
1. Надійність - вважаеш що обладнання 20 річної давнини надійне?
2. Гнучкість - може й так, але без необхідник знать, та чималих затрат, таке можуть собі дозволити одиниці.
3. Діагностика - див. п.2.
4. Комфорт - досить сумнівне досягнення, при таких затратах. Хоча приблуда дуже корисна.
Справа в тому, що люди звикли до простих речей. Спробуй знайти гарного діагноста в селі. Та навіть по містам не за дуже з цим ділом. А скільки грошей треба викинути?
ПТН ПНХ! Слава Україні!
067 638 04 11 Руслан
Kobzar
Аналітик

Сообщение Самара » 05 янв 2015, 09:44

Леший' какие буквы выбиты на Вашей коробке ?
Самара - це притока Днiпра
Самара

Модель и год выпуска машины: три T-3
Тип двигателя и объем: 1,8 RP, ADZ, 2.0 2Е

Сообщение vit » 05 янв 2015, 12:00

leopolis писал(а):Тді без електроніки це брєд. Чи можна його назвати тді чи ні - не суть, називайте як хочете. Але не настільки багато додаткової праці (чи додаткових бабок) ця електроніка потребує, щоб від неї відмовлятись. Заінсталювавши "правильний" тді ви отримаєте плюс:

давай ввже покажи вживу! де ти його ховаєш?
Кожен зможе образити бандерівця. Але не кожен встигне вибачитися...
vit
_Рада форуму

Модель и год выпуска машины: Т-3 1986
Тип двигателя и объем: cs

Сообщение Alex Gabriel » 05 янв 2015, 12:29

Kobzar писал(а): А на рахунок AFN- дуже забагато головняка, щоб його впендюрити. Легше з 1Z зробити AFN.

А чим то афн головняк?він то відрізняється лишень трохи кращою проводкою,мозком та турбою внтешною замість вєст гєйта,та розпилювачі трошки більше .
Caravelle 2.1 SS und Golf3 AFN verbessert
Alex Gabriel

Модель и год выпуска машины: VW Caravelle 90г.в.
Тип двигателя и объем: 2.1 SS

Сообщение leopolis » 05 янв 2015, 13:55

Kobzar писал(а):Не зрозумів, де плюси?
1. Надійність - вважаеш що обладнання 20 річної давнини надійне?
2. Гнучкість - може й так, але без необхідник знать, та чималих затрат, таке можуть собі дозволити одиниці.
3. Діагностика - див. п.2.
4. Комфорт - досить сумнівне досягнення, при таких затратах. Хоча приблуда дуже корисна.
Справа в тому, що люди звикли до простих речей. Спробуй знайти гарного діагноста в селі. Та навіть по містам не за дуже з цим ділом. А скільки грошей треба викинути?

1. Так. Обладнання 20-річної давнини надійне. Надійність сильно знижує втручання (некоректне) - якщо дядько не там поставив, не тим паяв і не так скрутив. Звичайно що великий мінус надійності системи згідно теорії - це збільшення кількості елементів. Але маємо з одного боку - стару але надійну німецьку конфігурацію, з самодіагностикою і те де, а з другого - "гаражний" підбір турбіна-блок-розпилювач, абсолютно експериментальний варіант. У першому випадку - поставив (коректно) і забув, у другому - творчий пошук між наддувом-охолодженням-діаметром вприску. Чи може в селах багато спеців з паливної апаратури?
2,3. 20 років даремно не пройшли. Є багато вичерпної інформації для самопідготовки як для в міру обдарованого користувача, так і для пересічного не-рахіта автоелектрика. Жити з тді-шкою сьогодні і при першому Кучмі - дві великі різниці.
4. Комфорт. Крім круїзу, тді-шні мозги дають можливість прикрутити таку ф-цію як наприклад передпусковий електропідігрів, і той-же МФА. Розхід палива в різних представленнях, денний пробіг, довгий пробіг, середня швидкість і багато всякого іншого - можлива надбудова до некастрованої тдішки. Навіщо себе наперед обмежувати?

Звичайно, моя точка зору в значній мірі така бо я за освітою інж. електрик. Для людини далекої напевне все виглядає трохи інакше.
leopolis

Сообщение vit » 05 янв 2015, 14:03

leopolis
а мені відповідь?
Кожен зможе образити бандерівця. Але не кожен встигне вибачитися...
vit
_Рада форуму

Модель и год выпуска машины: Т-3 1986
Тип двигателя и объем: cs

Сообщение leshiy_40 » 05 янв 2015, 16:27

pilotsu писал(а):на Вашей коробке

Це КПП???
Я іще не розбирав, після свят візьмуся. Але інфу збирати треба однозначно, щоб хоть знати про що з людьми говорити.
То на чому мені зупинятися???(а то стільки посипало)
Я так зрозумів, що мені треба із прямим впорскуванням, з турбіною і без електроніки.(я, звичайно, розберуся з нею, але це не на часі) Розжуйте по бувах, що саме шукати.
Дякую!!!
Хто зрозумів життя - той не поспішає.
дописи написані язИком окупанта вважаються другорядними
leshiy_40
_Кістяк форуму

Сообщение Kobzar » 05 янв 2015, 16:30

Alex Gabriel писал(а):
Kobzar писал(а): А на рахунок AFN- дуже забагато головняка, щоб його впендюрити. Легше з 1Z зробити AFN.

А чим то афн головняк?він то відрізняється лишень трохи кращою проводкою,мозком та турбою внтешною замість вєст гєйта,та розпилювачі трошки більше .

Головняк вперти його и в нашого буса.
Для leopolisа:
Якщо володар буса не пілот та не тримае буса пуд сра... для задоволення особистих амбіцій, якщо людина заробляе на 30 річному бусі на життя, то круізи та вся електроніка їй до одного місця. Авто повинне виконувати основні функції: добре заводитись в будь-яку погоду, гарно тягнути (ні гори, ні низу), мало жрати дорогого палива, ну і плюс ресурс мотора.
Я розумію, що технології скачуть вперед шаленними темпами, розумію також, що TDI мотори - це мабуть краще що було придумано, але є суттеве але: не готові наші люди платити скільки за електроніку. Механіка, тим паче німецька, вона надійна і досить невибаглива. І досить просто ремонтуеться навіть посеред безкрайніх українських степів.
Ні в якому разі я не відмовляю від установки повного комплекту. Сам катаюсь на 1Z, отримуючі задоволення. Але те задоволення трохи таки коштувало грошенят. :uch_tiv:
ПТН ПНХ! Слава Україні!
067 638 04 11 Руслан
Kobzar
Аналітик

Сообщение Alex Gabriel » 05 янв 2015, 16:36

Kobzar писал(а):
Alex Gabriel писал(а):

Головняк вперти його и в нашого буса.

так ззовні двигуни ж едентичні,що 1y 1.9d ,що 1z,що afn :du_ma_et:
Alex Gabriel

Сообщение Kobzar » 05 янв 2015, 16:38

leshiy_40 . Скільки людей, скільки думок.
Якщо з мінімальними затратами то 1.9 (1Z), без контролера на рідні колектора. Вийде баксів 700. З часом можна вкинути турбіну, та кулер.
Alex Gabriel - трохи турбіни різні. У тебе як стоїть?
ПТН ПНХ! Слава Україні!
067 638 04 11 Руслан
Kobzar
Аналітик

Сообщение Alex Gabriel » 05 янв 2015, 17:06

зараз стоїть турба з арл,вона ,якщо не підводить пам`ять , дивиться донизу,а рідна afnівська дивилась догори.я так розумію вся проблема у розташуванні турбіни.в інтернеті ж повно фоток кастом задніх лап.додам від себе-afn дуже гарний двигунець :-):
Alex Gabriel

Сообщение Kobzar » 05 янв 2015, 17:17

Я й не заперечую, що двигун гарний. Але лапу треба ліпити самому. А там ще й кріплення глушака.
ПТН ПНХ! Слава Україні!
067 638 04 11 Руслан
Kobzar
Аналітик

Сообщение leshiy_40 » 05 янв 2015, 17:21

Kobzar писал(а):Якщо з мінімальними затратами то 1.9 (1Z), без контролера на рідні колектора. Вийде баксів 700.

Ну із цим розібрався, значить шукати 1Z, які іще варіанти можуть бути???(ціни тут різні)

Лапу я зліплю, аби толк був від двигуна. (слюсарніроботи не проблема, любі)

Троху уточню. Машиною ніхто не заробляє, використовується для поїздок на проду і так по дрібницях.(в зв"язку із студенткою за кордоном, в коштах обмежений, а по цьому все буде робитися власноруч)
leshiy_40
_Кістяк форуму

Сообщение limousine82 » 05 янв 2015, 18:27

В апреле будет уже год как я езжу на TDI/ Мотор ahu, ставил его сам от и до вместе со всей электроникой и интеркулером, сразу поменял и приборную панель. Мотор не покупал отдельно, а брал донора - vw golf 3. Так выходит дешевле.
Нюансов как на первый раз при установке хватало,но результат - поверь того стоит, раньше стоял JX и сейчас вспоминаю то время с тихим ужасом. :-)
Я специально завёл папку по установке tdi и всю инфу туда собирал:начиная от фото и заканчивая электросхемами - удобно когда всё вместе и не надо искать по интернету.
А Лучше звони - по телефону больше смогу рассказать, а будешь в моих краях - буду рад встрече! :uch_tiv:
+38 096 46 76 138 (Украiна), +375 297 503 504 (Беларусь)
limousine82

Модель и год выпуска машины: Transporter, 1985
Тип двигателя и объем: 1.9 AHU

Сообщение leopolis » 05 янв 2015, 21:25

vit писал(а):leopolis
а мені відповідь?

Атвічаю.
ТДі дуже вдалий, розумно зроблений і зі всіх боків збалансований двигун, ну я про це вже писав... Чудо інженерної мислі одним словом... і що ти хочеш щоб я на ньому ось так брав і їздив? Прямо по вулиці? :-) :-) :-)

Якщо серйозно, то я нарешті починаю збирати салон. Для мене 2015 рік - це Рік Білого Буса. Ще якби то хуло здохло в муках.
leopolis

Сообщение leopolis » 05 янв 2015, 21:52

До речі, навіщо ставити кастрований тді, якщо існують варіанти типу AAZ? Теж бомбовий двигун, мав такий на пасаті колись давно. 1,9 турбо, без електроніки, один дріт і то не для роботи двигуна а для того щоб його заглушити. Розпилювачі дешевші від тді-шних разів в п"ять напевно, мрія селянина одним словом.
leopolis

Сообщение leshiy_40 » 05 янв 2015, 22:14

Дайте, будь ласка, посилання на якусь внятну таблицю, хоча б для орієнтації.
Дякую! :uch_tiv:
leshiy_40
_Кістяк форуму

Сообщение Alex Gabriel » 05 янв 2015, 22:33

Alex Gabriel

Пред.След.

Вернуться в Двигатели