Andriy_123 писал(а):Славіша писал(а):Нафіг вам на Те третьому дуже правильний радіатор?
В мене вентилятор включався за 9 років експлуатації лише декілька разів і то на Карпатських перевалах.
Я знав дядьку котрий в місці де мав би бути вентилятор не спіша "товар" в Польщу возив, і нічого казав не закипало.
Коли ви знімали турбодизель ДОКИ, треба було уважно оглядати, як ви сказали, "кузов старого зразка". Конструктори не просто встановили потужніший двигун, а змінили конструкцію кузова під нього, щоб радіатор краще продувався.
1.Про конструкторів-інструкторів спорити не буду. Я про сурові реалії нашого буття .
В мене в документах Т3 1990 р.в. і 1.7двиг. То все записано, а на практиці я в житті не бачив того двигуна 1.7Д, мені достався бус із двигуном 1.6ТД(певно вже поставленим попереднім перед попереднім хазяїном) із полом не перевареним і проїздив я на ньому років 4. Їздив би той турбодизель іще але біда в тому,що я мав недобру звичку - з гірки вимикати двигун .
Потім було ще 5 років експлуатаці на інших двигунах. І от на 9-му! році я від Вас взнав про "високий пол".
2.Про Охолодж. рідину пару слів. Тут я прошу вибачення, якщо як-то кажуть "чув дзвін, а не зна де він".
В ті далекі часи коли конструювали ті агрегати, то тоді примінялась ОР із температурою кипіння 98-100град., зараз тосоли киплять при температурах десь 106град. От ці 6 градусів вони мотор не перегріють ніколи, а от охолодження через радіатор стало набагато ефективніше.
3. З досвіду мого і не тільки - майже всі перегріви повязані із тим що в системі охолодження були повітряні пробки , або дуже забиті соти радіатора.
4. Анджей, радіатор з ДОКи ще в мене.