Вирішив трохи підняти тему амортизаторів. Такоє дєло, в общєм :)
Після того, як поміняв аморти передні (правий був взагалі потік і заклинив, лівий ще так-сяк) - машинка стала набагато жорсткішою, та трохи менший дорожній просвіт спереду став. Поїздив я так трохи - і з часом (місяць-два) - їздити взагалі неможливо! Будь-яка нерівність - і здається, що й двері повідпадають. Хоча до цього була лєпота - я нарадувацця не міг, коли аморти "ковтали" всі оті бокаї, а ти лише трохи гойдався вверх-вниз
Зараз же - аж страшно їздити, скаче, немов бик скажений.
Бєда.
Заїхав на СТО-діагностику - показали ресурс лівого аморта 64%, правого - 28%! І це на другий місяць їзди (думаю, пробігу не більше тисячі).
Спробував взяти Монро Ван Магнум - один виявився жорсткішим за іншого, та і явно якийсь бракований. Хоча спробували їх приміряти - вони виявились ще коротшими за ту злощасну каябу! Тобто, якщо поставити - то положення майже повністю витягнуте, запас ходу - 1.5-2 см. Непорядок. Повернув ці монро одразу і забрав гроші назад.
Далі - цікавіше. Взяв один старий аморт щоб заміряти довжину штока. Виявилось, що це така ж каяба, і шток біля різьби трохи "сточений".
Тоді взагалі незрозуміло, як так. Наче б то потрібні "довші" аморти, щоб був запас ходу. Але ях їх підібрати? Чи можливо їх якось "неправильно" встановити, що воно себе так недобре поводить?
Якщо знову мінять аморти - то які поставить, щоб "навєрняка" (з умовою адекватної ціни, бо не Рокфєлєр же я :))
Я в замєшатєльствє.
Підкажіть, люди добрі