Продовжую мучити мотор. Прикрутив масляні форсунки.

Точити чи ні колінвал, вимірювання. Тут є 2 варіанти – або міряти самому або віднести тому, хто це вміє робити. Як правило краще всіх міряє той хто ті вали розточує, але і тут не все гладко, бувають різні сценарії.
Перший. В майстра багато роботи і нема часу на твоє дурне поміряти – подряпавши нігтем шийки і кинувши похапцем мікрометром – тут все атлічно, шо ти хочеш, став і їдь.
Другий. В нього є багато часу бо мало роботи. Тут вже вдумливо, тим самим нігтем але вже в іншому режимі, - гмм, третя шийка… можна пробувати, на ноль-двацитьпять… не знаю може вийде.
Я попав спочатку в другий коридор, на нольдвацитьпять. Але потім надійшов мій знайомий, він же господар проекту, питає шо там, дай поміряю сам, нє тут все атлічно точити не треба йди. Питаю а чого в того дяді нольдвацитьпять вийшло – ну ти сам розумієш каже. Розумію. Хоч бери мікрометри і сам вчися міряти.
І ось тут на допомогу любителям приходить Plastigage. Про його використання (причому професіоналами) йдеться навіть у такому серйозному документі, як Elsa. Мікрометра не треба – точити чи не точити можна визначити самому.
Я знайшов два методи заполучити цю чудо-приблуду. Звиклий кожному українцю eBay – до вибору до кольору. 11 баксів ціна там і ще 14 за доставку – і маленький набір ваш. Поки цей набір плив через океан, знайшовся ще один канал – набираєм у ще більш звиклому Екзисті код P4286819, і Крайслеровська запчастина стає тим самим Пластігеєм, вистарчить десь на 5 двигунів:

А ось і воно. Різнокольорове - для різних зазорів різні кольори.

Користуючись ПластіГеєм, розумієш: усе геніальне - просте. Проста пластикова соломка, відрізаєш шматок довжиною приблизно з шийку КВ, кладем на шийку:

Ставим кришку підшипника, збираєм - затягуєм згідно вимоги (65 нм +90 градусів), КОЛІНВАЛ НЕ ПРОКРУЧУЄМ.
Розбираєм. На шийці і на кришці - від нашої дротинки Пластігея залишається тільки пляма.

Міряєм ширину плями. Мірна лінійка (перехід від ширини плями до зазору) надрукована на упаковці. Чим менший зазор у підшипнику - тим більша ширина.

У моєму випадку зазор у корінних підшипниках склав приблизно 0,06 мм - це дуже добре, максимально-караульний 0,17 мм згідно Ельзи.
Залишки Пластігею легко змиваються розчинником.