Власне бус останній раз заводився коли їхав на поварку/покраску, у вересні 2010 року, при катанні буса з одного гаража в інший якийсь провід попав у рульову колонку і благополучно був намотаний і вирваний, коли забирав буса розбиратись: який і звідки небуло часу, і їхав додому на шнурку.
Власне кажучи вдень 31 грудня закортіло мені його завести, допоміг трішки дружині на кухні і надвір, такби мовити виконати план на рік (засклити і завести), хоча я його раз у місяць трохи крутив за генератор - щоб не приіржавіли кільця до циліндрів

.
Беру акумулятор на 100Ач, ставати на місце він аж ніяк нехоче - завеликий, довелось старого, дохлого якогось на 60Ач ставити а 100 Ач через "прикурювач", запалення ввімкнув - глухо (приборки і панелі нема), додаткові вольтметр і датчик тиску - мовчать, "вдома" - нема нікого - і не треба

пішов у багажник - замість датчика тиску масла вкрутив манометра, клапан на ТНВД, свічки накала і стартер - напряму вмикнув, результат - крутить вяло, тут підійшов батько і каже: мовляв

"не мучай техніку, там солярка замерзла а якщо незамерзла то її там немає", я відкрутив "злив" з паливного фільтра - капнуло 5-6 краплин солярки, протер трубки - і бульбашок - нема, пішов за шлангом - думаю - злию трохи і прямо в фільтр подам.... вертаюсь зі шлангом а батько саме пробує завести - незаводиться, але вже крутиться веселіше, тут раптом мотор трохи білого димку кинув - значить солярка там є. Далі на стартер весело крутить а незаводиться - ні диму - ні проявів життя. Батько каже аде тут "воздухан" і тут я згадав що замість повітряного фільтра - ганчірка в патрубку на турбіну була, зирк а її там нема - ледве її витягнув -аж від турбіни. Тільки витягнув, підігрів свічки, на стартер - і вуаля з півтика завівся; масло холодне, тиск масла 7атм, гальмівна рідина - на місці, гальма і зчеплення є, все гуд після півторарічного сну.
Трохи поторохтів ним - хвилин 15, трохи поковзався ним вперед-назад

, педалі газу нема і дірки в полу заварені - буду робити підвісну педаль, з пассата, менш зручно але вода під ковер текти небуде.
Ось такий подаруночок мені на новий рік влаштував мій "кінь".

Сьогодні знайшов бампери, номера, завіз у хімчистку передній ковер (вже комплектний), буду складати далі.......