Ось читав статтю про зброю - 2 найкрутіщі коменти додаю
** 08:25 Сергей Бурлаков, в.о. начальника Управління по зв'язках з громадськістю МВС України:
- Легальна вогнепальна зброя найчастіше використовується в конфліктах, а не для захисту здоров'я або майна. У 2012 р. було 357 злочинів з використанням вогнепальної зброї всього, і 48 з них скоєно із застосуванням зброї легальної, тобто офіційно зареєстрованої. Загинуло 34 людини. У більшості випадків легальна зброя використовується для з'ясування відносин в якихось конфліктних ситуаціях. Використання її для захисту свого майна чи здоров'я - поодинокі випадки в нашій країні. Законодавчу ініціативу ж коментувати не можу, тому що поки що не бачив тексту законопроекту.
08:22 Владимир Молдованов, інструктор одеського відділення Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту: **
- Новий Закон України «Про зброю», ініціаторами якого виступили громадські стрілецькі організації, невигідний українській міліції. У Молдові взяли точно такий же закон. Якщо ми хочемо дізнатися, до яких наслідків він призведе в Україні, слід звернутися до молдавського досвіду - там впала злочинність. Організатори законодавчої ініціативи в Україні взяли молдавський закон за основу. Є такі закони і в Прибалтиці, де дозволено володіння короткоствольною зброєю та її носіння. Ні до чого жахливого це не призвело. Але я сумніваюся, що у нас це дозволять, тому що у всіх згаданих країнах володіння короткоствольною зброєю та її відкрите носіння призвело до того, що дуже впала злочинність, через що апарат МВС скоротили. Я сумніваюся, що наше МВС погодиться зменшити свій склад - такого ніколи в історії не було, щоб чиновники самі себе скорочували.
Крім того, легалізація продажу зброї дисциплінує покупців і підвищить їх свідомість в його використанні.
доречі в штатах за статистикою одну третину озброєних злочинців затримують, знешкоджують озброєні громадяни ...
срочно продам свого т4 75 кв. груз 2003 р. 6500 . косорил.