вони вже акуїли
міліція порушила справу після вчорашнього інциденту під стінами парламенту. Молодикам, які закидали снігом народних обранців, світить до 4 років за ґратами. Все через тілесні ушкодження "регіоналки" Ірини Горіної. У неї начебто гематома і струс мозку. Партія влади вже звинуватила в організації снігової атаки опозиціонерів і пообіцяла, що покарання їм не оминути.
"Було б по-чоловічому, щоб наші три царевичі – Олег "Львівський", Арсеній "Буковинський", Віталік "Столичний" – знайшли тих, кого вони привели під стіни Верховної Ради. Знайдіть цих потвор і самі передайте правоохоронним органам", – закликає опозиційних колег по парламенту "регіонал" Нестор Шуфрич.
Закидали снігом депутатів Партії регіонів учора надвечір. Під стінами парламенту спершу перепало перебіжчикам з опозиції – Олександрові та Андрію Табаловим. Сніжками атакували комуніста Спиридона Кілінкарова, "регіонала" Владислава Лук'янова, позафракційного Олега Ляшка. Мітингарі не пошкодували і радницю президента Марину Ставнійчук, сніг летів і в депутаток від Партії регіонів – у Юлію Льовочкіну та Ірину Горіну. Остання на відео під час атаки посміхалася. А вже у середу заявила, що лікарі виявили у неї закриту черепно-мозкову травму.
"У мене рвота весь час, голова дуже болить. Мені зробили рентген лікарі – всі, хто вночі чергував, це ж уже було пізнього вечора. Хірург, інший хірург, невропатолог оглянули, акт склали", – скаржиться Горіна. Постраждала депутатка стверджує: кидало у неї снігом з льодом і землею близько п'ятдесяти людей.
Народна обраниця Ірина Бережна, яка побувала під "обстрілом" разом із Горіною, звинувачує опозиціонерів. "Почали кидати каміння, замасковане під сніг, почали кидати брили льоду, влучило це в голову, бо в неї зараз гематома та струс мозку. Це були саме опозиційні молодики, бо вони були в усіх цих своїх атрибутах "Свободи", – розповідає Бережна.
В опозиційному таборі від організації нападу відразу ж відхрестилися. Вони, мовляв, людей брати сніг до рук не підбурювали, а влада своїми діями сама спровокувала напад. "Вони собі думають, що є безкарними, вони думають, що є обранцями богів. Вони собі дозволяють стосовно до людей таке зухвальство, приниження, свавілля і думають, що не буде реакції громади. Оце, можливо, є перше, сподіваюся, останнє попередження", – каже Олег Тягнибок.
"Ми не маємо стосунку до цього інциденту, а по-людськи мені просто прикро, коли на жінок піднімають руку. Я думаю, що тих людей треба знайти і покарати за це", – висловлює свою думку Арсеній Яценюк.
За напад у жінок-"регіоналок" попросила вибачення Юлія Тимошенко. У своїй заяві з лікарні вона просить опозицію допомогти розшукати метальників сніжок.
Покарати тих, хто замахнувся на нардепів, можуть позбавленням волі до 4 років. Столична міліція вже відкрила кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" і почала допитувати активістів "Свободи".
Згідно з останньою інформацією повістки про виклик у міліцію вручили сімом "свободівцям", сьогодні допитали двох. Один із них – прес-секретар партії – і досі перебуває в Печерському райвідділку. ТВі хлопець розповів, що після допиту чекає очної ставки, проте не знає, з ким.[/size]