Марк » 24 дек 2014, 22:58
"М'ягше працює", "пропав вихлоп", "зменшився розхід", "зросла тяга/потужність" (особо обдаровані співають ше й про ріст моменту!), "плавніше їде" - мля, як ви це все оцінюєте??? Я проїздив трохи менше, ніж прожив, і до сих пір не можу розгадати таємницю, як декому вдається вирахувати падіння витрати палива, скажімо, з 8,2 до 7,8 л/100 км ... На це ж купа факторів впливають! Я заміряю розхід, двічі заправляючись до повного баку і рахуючи пробіг, і то маю більш ніж приблизний результат, а 5%-ну економію вмудряються вирахувати ті, в кого повного баку зроду не бувало. Як???
Ще більш ефемерним мені видається ріст потужності. Ви хоч бачили, на яких оборотах знімається цей показник? Ви так їздите??? Їздять, в кращому випадку, на оборотах, близьких до макс. моменту. А дизель еластичний, момент з полкою, фіг там шо побачиш. Знову ж таки, зовнішні фактори, там, вітер в харю - потужність "впала".
"М'ягше", "плавніше" та ін. - вапше з розряду тонких ефірних матерій.
Якщо додати сюди ефект "плацебо", то стає зрозумілим механізм розвода кроликів. Думайте, перш ніж повестись.
Маєте можливість - зніміть показники з свого мотора до і після використання присадки. Тільки не послушавши/понюхавши/попукавши, а на стенді, з мірною посудиною, з газоаналізатором, шумоміром. Тоді можна про щось говорити, хоч приблизно, бо для точного аналізу треба сотню таких замірів. Не маєте такої можливості - не лийте всяку гадость в машину, кормлячи при цьому всяких пермякових, або напишіть собі на лобі "ЛОХ".